Prominente investeerder in Silicon Valley denkt niet dat Bitcoin weer naar $3.000 gaat.

De legendarische durfkapitalistische investeerder Naval Ravikant nam onlangs deel aan The Tim Ferris Show, een zeer populaire podcast over zaken en zelfbeperking. De engel-investeerder, die bedrijven als Twitter en Uber heeft gefinancierd, besteedde veel tijd aan het bespreken van Bitcoin en cryptocurrencies.

Ravikant, dat stevig in Silicon Valley is geplant, heeft lange tijd contact gehad met de cryptocurrency gemeenschap.

Gelukkig ziet hij de technologie in een goed daglicht.

Bitcoin zal nooit meer 3.000 dollar opleveren: Naval Ravikant zegt

Op de vraag hoe goed hij denkt dat Bitcoin en crypto hebben gepresteerd met de COVID-19-crisis, zei de mede-oprichter van AngelList dat hij denkt dat deze ruimte „deed en het niet“ de lakmoesproef die deze macro-economische crisis is, niet doorstaan heeft:

„Bitcoin ging niet naar $100K, omdat iedereen de US Dollar ontvluchtte, maar dat laat zien hoe veerkrachtig de dollar is en hoe ver we nog verwijderd zijn van het verliezen van de wereldwijde reservevaluta status. Maar tegelijkertijd stortte het ook niet in, weet je, het ging niet naar beneden, het ging kortstondig naar beneden, omdat mensen contant geld nodig hadden om aan verschillende margin calls en leningen te voldoen, maar over het algemeen bleef het zeer stabiel.

Hij voegde eraan toe dat hij op dit punt, met een toenemend aantal gebruikers en institutionele adoptanten, niet denkt dat Bitcoin ooit nog $3.000 zal raken, of in ieder geval in zijn leven.

Hij werkte uit dat hij specifiek Paul Tudor Jones‘ entree als massief ziet voor Bitcoin. Jones is een miljardair hedgefondsmanager die algemeen wordt beschouwd als een van ’s werelds beste macro-investeerders:

„Dus elk van deze mensen komt en valideert het, Paul Tudor Jones valideert het, voor andere hedgefondsbeheerders, hedgefondsbeheerders valideerden het voor staatsinvesteringsfondsen, staatsinvesteringsfondsen, wij valideren het voor centrale banken.“

Op DeFi

Terwijl een focus van zijn toespraak op Bitcoin was, nam Ravikant wel even de tijd om DeFi te noemen.

Hij zei dat hij de DeFi ruimte ziet als meer een manier om „DEFY“ de overheid:

„Ze bouwen een gedecentraliseerde Wall Street, ze noemen het DeFi, D-E-F-I, voor gedecentraliseerde financiering. Maar ik denk eigenlijk dat het meer is als DEFY als, gewoon tarten de regering, DEFY. En dus denk ik dat we een heel nieuw casino zien dat beter is dan Wall Street.“

Ravikant benadrukte hoe stabiele munten de laatste weken sterk zijn geadopteerd, omdat degenen die willen deelnemen aan DeFi niet wakker worden om „de volatiliteit van deze cryptocurrency’s aan te pakken.“

Hij merkte op dat terwijl stablecoins fundamenteel zinvol zijn in die zin dat ze u toelaten om zich in te dekken tegen de risico’s van een snel bewegende Bitcoin of Ethereum, er een kostenpost kan zijn voor het gebruik van stablecoins:

„Precies, er is geen gratis lunch. Wat kost dat dan? En een van de oorzaken is het risico op fraude, waar mensen dit vermoeden van Tether.“